Stiftelsen är under uppbyggnad som har till syfte att göra riktade insatser för unga människors psykiska ohälsa.

Bakgrund

Bakgrunden till stiftelsen är att jag Marit Lind var handledare till Otto som gick en 10-dagars ledarskapskurs i sin roll som ELSA-sjuksköterska. Otto var en fantastisk ung man som bara spred glädje och visade så mycket omtanke till människor i sin omgivning. Han valde att ta sitt liv dagen innan han skulle fylla 25 år. Beskedet tog tag i min själ och det kändes så obeskrivligt sorgligt att en så ung människa inte kunde se någon annan utväg. Någon natt senare drömde jag om Otto och när jag vaknade på morgonen sa jag till mina döttrar ”jag måste verkligen göra något”.

Sommarcamp 2021

Nu har jag bestämt mig att starta stiftelsen och bokat ett första genomförande i juni 2021. Vi kommer då att starta ett Sommarcamp för 10 st unga människor i åldern 18-25 år. Vi är fyra handledare som kommer jobba med gruppen i syfte att stärka individen på många olika plan. Vår gemensamma dröm är att få hjälpa just unga människor. På detta Sommarcamp jobbar alla ideellt, och huset vi får tillgång till äger en av läkarna jag mött i mitt jobb på MOVE som ger oss möjligheten att få låna det. Tacksamheten är enorm! Det vi först behöver samla in pengar till är då främst mat.

Första genomfört! 

19-23 juni 2021 genomförde vi vårt första SommarCamp. Så otroligt bra det blev! Ottos mamma, pappa och flickvän anslöt dessutom för gemensam middag på kvällen innan. Så härligt och fint möte på alla sätt! Kl.10 den 19/6 drog vi sen igång... 

Läs mer här 

Vill du bidra? 

Min önskan är att detta Sommarcamp ska växa sig stor och kanske sen kan anordnas på flera platser runt om i Sverige. Alla pengar kommer gå direkt till insatser för ungdomarna. 

Tills stiftelsen blir klar har jag startat ett konto i mitt namn på Nordea som heter OTTO 2020. Vill du/ditt företag också vara med och bidra till insatser för unga människors psykiska ohälsa kan du skänka en gåva till förmånskonto 3024 24 14028. 

Vill du veta mer om Stiftelsen så tveka inte och hör av dig på mail hej@otto2020.se.


Kontakta oss! 

 
 
Email
 
Telefon